YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号

YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号
Carr Design

The Cambium

Melbourne-based architecture and interiors studio Carr has completed The Cambium, a business retreat hidden in Victoria’s Mornington Peninsula. Set on a four-acre property in Red Hill, the Cambium offers 11 rooms and amenities for guests seeking a space for purposeful collaboration and creative thinking in a tranquil bush setting. 

With three existing buildings on the site, Carr took a ‘light touch approach’ by refreshing and homogenising what was already there. Coming from a position of ‘less is more’, the design thinking sought to celebrate the imperfect. The Cambium has been more an exercise in reduction than addition. The existing structures and material were always there, though time had weighed them down and outdated the layers. 

Externally, the building’s brickwork is rationalised by either retaining it as is or bagging in a soft grey. The existing masonry arches signify the entrance to the main house and lead guests from the driveway through to the reception. Defined by powder coat metal doors, metal joinery and natural granite floor, the reception is completely transformed into a generous and welcoming space. 

In a want for a calming interior feel,a cohesive selection of materials and restrained colour palette is applied throughout the communal spaces,dining areas and sleeping quarters.In the guest suites,Carr honed their skills in the minutiae.Timber joinery elements, such as the wardrobe cabinets are repainted,while details, such as the metal strap finger pulls,are celebrated through repetition. 

Neutral colours and soft furnishings are applied throughout and provide a calming room for respite and sleep.The ensuite’s feature off-white porcelain splash backs and bench tops,with brushed-nickel tap ware and blackbutt vanity cupboards.In the business loft,an intimate and comfortable space with minimal additions,the room’s success is down to what has been removed. 

By decluttering the space, the room’s natural charm is found in the repainted bookshelves and restored loft ceilings. With a focus on simplifying rather than adding, restoring rather than replacing, the design for The Cambium celebrates the existing. The resulting interior language gives the spaces an authentic and warm feel, providing the ideal environment for a nurturing retreat.

今日剩余免费下载次数:0

下载: 链接 提取码:

Collection 收藏 Download 下载