Clínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé       The Peydro Herrero Clinic is a project featuring new materials, and Francesc Rife explores the customer's activity space and seeks a balance of design. The unevenness and structural elements of the original building are difficult to adapt to the pure rationality of the proposal. In order to eliminate the defects and smooth them, the imbalance creates elements of suspension and flight, which brings an intuitive feeling to the project.Clínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé      In order to find a monochromatic aesthetic with a textured gray, it is necessary to simplify the use of the material, which interacts interestingly from the walls and ceilings with the resin floor and the rest of the components. In two waiting areas and eight boxes, a micro-perforated coating is used, which degrades in black, making the lower part of the surface opaque for a faint sense of privacy.Clínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé       The subtle undulating richness together with the glass provides a greater sense of space or “space luxury” for every corner of the clinic. The waiting room and disinfection and operating room areas are all projected in the same glass and are strongly supported by grey oak panels to match the warmth of the space. Clínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé       The third open waiting area, along with the operating room and rehabilitation room, provides greater space and functional vitality for this large clinic. This area and other more intimate rooms are worn by Carmenes' Sam and Bud chair models and are also designed by the studio.Clínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé       The rest of the private space is configured by the X-ray room, the photography area, the staff office, and the public and personnel services. Rooms are associated with the same substance and design discourse. Clínica Peydro Herrero design by Francesc RiféClínica Peydro Herrero design by Francesc Rifé

  • Athena Calderone | Homeof Site EyeSwoon's  Founder Athena Calderone Previous

    Athena Calderone | Homeof Site EyeSwoon's Founder Athena Calderone

  • Various Associates | SND Store Next

    Various Associates | SND Store

ARRCC | Rose Villa Latest

ARRCC | Rose Villa

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)