Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignFrom tomorrow on,I will be a happy man. Grooming,chopping and traveling all over the world. From tomorrow on,I will care foodstuff and vegetable. Living in a house towards the sea, with spring blossoms. ——Hai Zi

Miyue Villa Resort Designed by Fusion Design

       The yearning for the sea is probably portrayed in the DNA of human beings. On the most charming coastline of Nan’ao, Shenzhen, MIYUE finds the best place to help people relax. In order to integrate the functional resort into the landscape as in Monet’s paintings, Fusion Design adds the designers’ ingenuity and the architectural elements into this local nature with their experience that designed the PhaseⅠof MIYUE, and which helps them to create a brand new Phase Ⅱof MIYUE—— VILLA RESORT. While returning to the simple concept of architecture, it gives space value and elegance to create a spiritual journey between people and nature.Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design

THE OUTSIDE: the distant hill is covered by forest, the near sea is enveloped in steam.

       Design is inspired by various elements such as history, culture, music, fashion and so on, rather than sticking to one fixed style system. Based on the esthetic trends and artistic techniques recently, Fusion Design combines the style of Wabi-sabi, simplicity and modernity in a wonderful way to form a different eclecticism art.
Miyue Villa Resort Designed by Fusion Design        The construction of the whole building is simple and creates a leisurely atmosphere. The elegant design promotes the dimensional layer of vision and sense which helps people feel and get into the nature directly. At here, enjoying sunbath and fresh air becomes easier. As people move, the scenery extends into the rooms while the light and shadow flow. Opening the windows, the distant hills and the blue sea, the mountain forest and floating clouds bring a sense of Zen.

Miyue Villa Resort Designed by Fusion Design

GUEST ROOM: the sun rising from the blue sea makes it gleaming.

       Seeing scenery while walking into the room is propably the highest evaluation from the guests. Fusion installs a big glazing which leads the natural scenery, poetic light and shadow into the room, creating the interaction and communication between the inside and the outside. The blue sea at the side, the stars twinkle overhead, all of these adding infinite romanticism to the room. The arc-shaped round arch design creates a cave-like primitive style, and together with the plain walls, it shows a simple and rough feeling. The light and shadow flowing in the room as waves, drawing the boundaries and lines of the building. Extending the visual breadth from the curved surface, while strengthening the tension of the arc.
Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design        ““It looks like someone brought the lost romance back with one nautical mile.”Because of the cooperation of glasses, light and shadow, the room has a gorgeous view of the ocean exclusively. The light of honey-colored sunset and sparkling water floating inside with wooden fragrance, and the atmosphere of vacation becomes vivid. Increasing a little artistic tenderness as Dali, adding a bit of pure and lively temperament as Santorini, mountains, ocean and love, romance and purity are all kneaded into this journey.
Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design        Fusion gets inspirations of natural symbols from the pure texture of materials, and combines plain objects, the outside scenery, sparkling light and shadow, creating a leisurely and comfortable feeling. Rattan straw hats and furniture, linen fabrics with earthly texture, special local stones and absorbing red wooden chairs, give the retro gentleness and natural vitality to the naked space and create a casual and luxurious atmosphere. With the distant hill and scented trees, they create a relaxing private shelter for each guest which fuses humanistic feelings and space qualities to achieve the unity of beauty and practicality perfectly.Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design

PUBLIC AREA & BALCONY: the light and shadow eddied and shifted, as figures of people swayed.

       Space is an agora that let people interact with each other possibly. Fusion endowed the space with elegance, tranquility and natural generosity, guiding people to pause, stare, rest and communicate. The light through glasses briskly on the ceiling, weaves with the side light and bright the room, and that increases the possibility of people’s interaction. Because of the checkered transformation, people can feel comparisons between bright and dark. It expresses the artistic philosophy of architecture, and adds the interests and vitality of the space.
Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design        &ldquo“The bright moonlight flowing freely, checkered with shadow in the courtyard.” The subtleties of Chinese literature and paintings are the artistic conception they have. And they often show the conception by leaving a blank. Therefore, to set up a summer house is the best choice. Fusion insists on the simple construction, back to the original geometric designs, absorbing nature as an element of design, and thinks the relation between space and nature directly. At the time of sunrise or moonrise, during the season circulate, when the tide comes in or goes out, the place always help people to find their inner adscriptions.Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design

TIME CORRIDOR: shadows weaving with shadows, time flowing in time.

       ““Time is continuous. ”Time carries light and shadow, passes through the building freely and leaves weak breath at every corner, every dawn and midnight, which applies a free color to the ordered building. Unlike the common choice of black and white, the designer combines the classic Palace Red with the years and integrates it into the building, making people touch the temperature of the years when they walk through and realize their feelings.
       The ornaments in the Time Corridor arouse the memories of different people. The glass window at the end of the corridor expresses the designer’s thinking about life.“At the end of time, what do you want to see? ”Miyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion DesignMiyue Villa Resort Designed by Fusion Design

Project Name:MIYUE VILLA RESORT
Project Location:Shenzhen, China
Project Area:1000㎡
Chief Design:Josh Wen 
Interior Design:Alvis Yao, Holly Huang
Decoration Design:FUSION DESIGN
Photography:Yun Ouyang 

  • MYP Design | Zhongzhou Peninsula City Sales Center Previous

    MYP Design | Zhongzhou Peninsula City Sales Center

  • Francesc Rife | Azora Offices Next

    Francesc Rife | Azora Offices

Sculpture | Mari-Ruth Oda Latest

Sculpture | Mari-Ruth Oda

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)