Seagram Building Designed By Mies van der Rohe       Mies' solution set a standard for the modern skyscraper. The building became a monumental continuity of bronze and dark glass climbing up 515 feet to the top of the tower, juxtaposing the large granite surface of the plaza below.
Seagram Building Designed By Mies van der RoheSeagram Building Designed By Mies van der RoheSeagram Building Designed By Mies van der RoheSeagram Building Designed By Mies van der Rohe        Mies' response to the city with the Seagram Building was the grand gesture of setting back the building 100 feet from the street edge, which created a highly active open plaza. The plaza attracts users with its two large fountains surrounded by generous outdoor seating. By making this move, Mies distanced himself from New York urban morphology, lot line development, and the conventional economics of skyscraper construction.Seagram Building Designed By Mies van der RoheSeagram Building Designed By Mies van der RoheSeagram Building Designed By Mies van der Rohe

  • Mies van der Rohe | Farnsworth House Previous

    Mies van der Rohe | Farnsworth House

  • HW Studio | Ai Tower Next

    HW Studio | Ai Tower

Sergey Makhno | Viter House Latest

Sergey Makhno | Viter House

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)