YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号

YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号
SE DEA

Tamarama Penthouse

Evoking a coastal finesse, Tamarama Penthouse captures the authenticity of the beachside locale and the sophistication of the resident’s former Woollahra home. Inspired by the theatre of everyday rituals, the penthouse is an elevated sanctuary, completely reimagined by SE DÉA with custom joinery, fixtures and styling.

The design makes more of everyday experiences, becoming a stage set for entertaining friends, a morning of selfcare or conversation over weeknight dinner. Each space hosts captivating details that elevate the resident’s daily rituals whilst capturing views and reflecting the coastal environment. Allowing the living and kitchen space to open, bi-fold doors frame the ocean backdrop for entertaining. Pale blue and grey hues are a clear complement to curtains that cast a blush tone across the residence as the filtered light shifts throughout the day. 

Entertaining is a key inspiration. The kitchen joinery hosts a concealed bar and the owner’s vast collection of glassware , and the kitchen island is a statement moment, with a warm fluted oak exterior providing it with a prominence amongst the blue-grey toned joinery. Meanwhile, the bathroom is not only a secluded oasis for selfcare but a space that captures the glamour of preparing for special events.  With large-format Carrara marble tiles, pale pink stone mosaic flooring and creamy white walls, it is a delicate and calming space yet also one that imbues a sense of strength while retaining the intimacy befitting one of the smaller spaces in the apartment.

This interplay of femininity and boldness is felt throughout. The penthouse elegantly navigates the owner’s love of blush tones and avoids an overly directional colour play that would deter future buyers from viewing the apartments as anything other than compelling to their own blank canvas. Contrary to the lower level, the upper hosts a provocative take on the blushed-inspired living room, with an unexpected masculine edge re-articulating the overall treatment. Stone mosaic flooring with contrasting dark grey grout hones the experience to something more intense and tactile. Beyond the material contrast, aged iron tapware and graphite trimmings bring a sophistication reminiscent of the owner’s former home in Woollahra.

今日剩余免费下载次数:0

下载: 链接 提取码:

Collection 收藏 Download 下载