Kan Japanese Restaurant Designed by ODD       Kan, a high-end Japanese restaurant designed by design studio ODD, is quietly telling a story about gifts, a new format about the concept. In a pure black space, six square boxes of different shapes are lit, inspired by the traditional Japanese Juubako, a multilayered wooden box that appears only as a food container for major events or ceremonies. On this basis, a very old painting technique "Zhenji E", which originated in the Tang Dynasty and was conceived in Japan, has been sublimated and acquired a higher quality, giving them a new life. It is called "the gift from afar".
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        Traditionally, lacquerware was made by mixing metal powder with the work and then painting the wood with the hands of a skilled craftsman. This time, on the premise of retaining the original visual experience, we try to replace the traditional method with glass sandwiching painting, which perfectly depicts the glorious era of traditional art.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        The six gift boxes are scattered across a black T-shaped space that includes five private rooms and a semi-open Itamae area. The boxes either float or touch the ground, but at the same time, they are separate. Most importantly, the space cleverly creates a sense of shock.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        Karesansui landscape is added beside the passenger flow, hoping to bring happiness to people wandering and discovering in this space. The built-in viewing Windows not only break down the rigid boundaries between inside and outside, but also provide an extraordinary experience of observation.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        To ensure that the freshest food is immediately delivered to the chef, the kitchen is closely connected to the Itamae preparation area and is unique in its semi-open form. This is the only gift box open to the public. In the whole painting scroll, wood grain with bright colors, the distant sky clouds, black wood grille, terrazzo concrete, together abstracted the nearby mountains. The niches behind the bar are covered in dark marble with a unique texture that gives a strong visual contrast to the whole light color.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        Where the lights were lit, the gold dust sparkled beautifully on the black walls. Designed for business banquets, these two rooms are more metal than wood, making the space full of form and vitality.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        In a private room for four, the ceiling and walls extend together to form an arch. On the wall, these delicate natural stones are carved into small pieces, which are input into a new graphic language.
Kan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODDKan Japanese Restaurant Designed by ODD        When it comes to a suite for six (A Japanese suite), similar materials are used, but the expression is different. Compared with other private rooms, this room has no glitzy features, but is full of texture and simple, dark brown wooden lattice silhouettes, yellow-green tatami cushions, beige rough-textured paintings and white matte Japanese paper film.Kan Japanese Restaurant Designed by ODD

  • Carr Design | The Internationa,Dialogue with the Natural Environment Previous

    Carr Design | The Internationa,Dialogue with the Natural Environment

  • Hubert Zandberg | Knightsbridge,Elegant And Rich Warm Residence Next

    Hubert Zandberg | Knightsbridge,Elegant And Rich Warm Residence

Sergey Makhno | Viter House Latest

Sergey Makhno | Viter House

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)