Rice Club design by Francesc Rifé        Located on the second floor of the Brassade Mar restaurant, Rice Club's core design philosophy is to highlight the founder's culinary values ​​—— without taking on traditional ideas, there is no inspiration for modernity. The transition of the restaurant in a rational and simple direction is just like the bare material itself, or as direct as the main ingredients of the restaurant recipe —— rice. The project shows a balanced posture between brown tones and grille. The grille can be both fixed and movable, and this configuration allows the restaurant to become a square and elegant space in a flexible and dynamic way.Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé       A number of factors determine the layout of the project design. On the one hand, the restaurant is open for business in the morning and evening. On the other hand, the natural surroundings of the restaurant and the spacious floor-to-ceiling windows allow the natural sunlight to flow. In addition, the space is subdivided to facilitate small events or gatherings.Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé       The color matching of the poplar wooden grille is equally important. This wood is very light and facilitates the movement of the movable grille. Starting from the grille line of the facade, it extends inward through a symbolic form through the exterior, through the differentiated restaurants until the current pattern is obtained. Its translucency makes the sun softer at different times, while also providing customers with a poetic seascape.       Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé       These moving elements are repeated throughout the room until they are converted to a fixed wall. Their main function is to subdivide the space into blocks of different sizes, so that the more intimate dining area can be divided from the dense dining area. As an auxiliary material, the gray concrete unifies the pavement before the ground, creating a pure continuity in space.Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé        The calm and open sea is blended with the Daoxiang Club, with brown tones and wood textures. From a practical point of view, the space on the second floor can be reached from the outside via a layer that is connected, so the same material language as the second layer is used. We contacted the reception desk with the waiting chair. The former was responsible for assigning customers to the Daoxiang Club or to the open platform, which in turn became part of the ladder. Oncoming entry, you can see a huge chandelier, which was specially designed for the project. It is imagined as a function of transformation function and a mechanism that can be transformed into different spaces (Taoxiang Club, open platform, Lead to any of the many kitchens).Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé       The vertical space of the stairs, together with the two-story kitchen, plays a central role in the structure. The kitchen separated by walls is consistent with the language of the rest of the restaurant, and is unique in that it enters the dual path. The entrance to one of the paths can be seen as the porthole of a ship through which you can sneak a glimpse of its interior.Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé       There are other different areas around the kitchen. The southern level of the restaurant is high, and this area is used to host a large number of gatherings. At the same time, this section also covers the reserved area for scheduled meals. The northern part of the restaurant consists of two parts: once the kitchen is saturated, there is also a kitchen connected to the Gastro Bar via a grill.Rice Club design by Francesc RiféRice Club design by Francesc Rifé        The large recumbent bar is made of concrete like the ground, and although the combination with the low seat allows visitors to feel the space from a comfortable angle, it still occupies most of the area on the line of sight. The sofa on one side faces the entire Patacona beach. The toilets and emergency exits are located close to the compartments in which the benches are embedded. These compartments can also be used to place more tables and chairs. This is a design that is both rigorous, flexible and fixed.Rice Club design by Francesc Rifé

  • Patricia Urquiola | Il Sereno,The Deep Behind The Human Flourishing Previous

    Patricia Urquiola | Il Sereno,The Deep Behind The Human Flourishing

  • India Mahdavi | Country Estate,Neutral Bold Country House Next

    India Mahdavi | Country Estate,Neutral Bold Country House

ARRCC | Rose Villa Latest

ARRCC | Rose Villa

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)