YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号

YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号
Space Copenhagen

Esmee Restaurant

Space Copenhagen has designed the interiors of Esmée, a new restaurant located at the beautiful “Kings Square” in the heart of Copenhagen, near the Royal Danish Theatre and Charlottenborg Palace. Esmée pays homage to the essence of the Classic French brasserie and cuisine, with a classic setting in a modern interpretation. Drawing inspiration from the Mediterranean, the interior offers a nostalgic nod to Southern European dining echoed throughout the interiors. The refined variety between the main areas allows the space to evolve seamlessly throughout the day, offering an elegant yet playful destination for socialising. 

Starting as a relaxed morning coffee spot, the restaurant then becomes the perfect place for a light casual lunch. Later in the day, Esmée becomes a destination for early evening cocktails, followed by dinner from the kitchen of chef Andreas Bagh. Space Copenhagen collaborated with Studio Oliver Gustav on the indoor planting scheme and on the sourcing of a dramatic Italian cabinet and a selection of decorative items deployed throughout the interior. To the left of the main entrance sits a distinctive bar, finished in a high-gloss hand-painted deep plum — the texture and finish of which references the front doors of classic Copenhagen homes. In this area, a sensual dark palette of red and burgundy complements the inner restaurant’s more neutral colour palette. The space is characterized by tall bar seats, which serve as the focal point of an independent bar and restaurant. Natural light enters through large windows and opens to the outdoor area in front of the restaurant.

Moving deeper into the interior, the light filters from the bar into the more intimate dining spaces. Large trees in the dining areas, together with the hanging lush greenery in the bar are used to bring the outside in and echo the restaurant’s lush courtyard. A palette of subdued neutrals, greys and greens set the tone, distilling an atmosphere of lightness and softness. The main dining area features original columns used to divide the space and draw the eye upwards to create a sense of height. Mirrors on the walls create depth amongst the natural sandy tones, with marble-effect paint , adding subtle texture to the space. The neutral surroundings are offset by verdant banquettes, the seats of which are upholstered in a deep green leather, while the comfortable cushioned backs feature a tactile patterned Dedar fabric. 

今日剩余免费下载次数:0

下载: 链接 提取码:

Collection 收藏 Download 下载