Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignThe spring will come after the winter.
As time goes by,
Stars are shifting around
Memories will come to our mind.
Under the banyan tree,
The fireflies are dancing,
the shadows of the trees are whirling
Telling a beautiful and moving story…

Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design

Intro
Intro

       Vero Ecological headquarters exhibition hall is located in China Foshan. A A company that sells building materials. VERO is committed to develop functional building materials products that can improve indoor environment, such as the surface of product can release the negative oxygen and can produce antibacterial effect and so on. The product features seem to have the life of a natural attribute; Thus, we associate with the origin of life. A seed sprouted in the soil , through absorbing the nutrients in the soil then begins to take root at last grow into a giant tree, The leaves release negative oxygen ions under photosynthesis, which provides a living environment for the breeding of life, and finally incubates and multiplies into various life forms. We express our respect for life and the ecological environment in this way of spatial narration.Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design

汲取

       The project was originally conceived as a three-story spatial form . Through structural transformation, a central patio was opened , and the first , second and third floors were penetrated longitudinally into a unity . The spiral staircase rises from the ground to the third floor , and the middle column are cleverly designed into a banyan tree . The trunk of the banyan tree is inserted directly into the third floor from the hollow position , and the winding root device diverges from the surroundings , some plunge into the water , and some extend into the ground , expressing the process of life body absorbing nutrients . Rose from the ground and spiral staircase extends to the third floor , cleverly redesigned the central pillar into a banyan tree , the trunk goes from empty position directly goes into the third floor , winding ups and downs in the root of the device to spread around , some plunge into the water , some grow into underground and express the life process of absorbing nutrients . countless batten hanging down from ceiling , it's like standing under a giant tree . The designers hope to build a natural attribute of the brand's ecological idea of  a space , a story under the banyan tree, The arouse people’s the most beautiful memory deep inside our hearts, through the banyan tree, root, distant mountains, clouds and installation art. Expand visitors’ thinking and arouse people’s emotional resonance deep in their hearts.
Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design        The designers deliberately want to create a beautiful and romantic artistic conception. The sun outside the window becomes soft and hazy through the white film. The floating mountain represents a longing for the distant place. The streamer made of rice paper winds up and downs, intersecting with twists and turns, which looks like the floating clouds in the mountains, also symbolizes a kind of thoughts spreading and drifting. Through this installation art implanted in the space let a space become more interesting, also make the space is more an abstract mystique and hazy beauty, extensive use of mirrors to metope space fuzzy boundaries, make the line of sight have an infinite extension, a large pool of water makes the space clever rise, natural split into a channel, when you are walking inside of it it is like place yourself in the rainforest, The designer hopes to create spatial association and expectation for the audience through the entrance with an immersive experience.
Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design        The ancient Chinese poet Liu Yuxi wrote in "The Inscription of the Shabby Room": "The moss marks are green on the stairs, the grass enters the curtains, No sound of music disturbs my ears, no paperworks to make the body tired...", the designer uses a lot of natural and simple materials to express the sense of purity of the space is embellished with vegetation, dressed with mountains and rocks, with woody texture and moss rocks reflecting each other, expressing the metabolism of life and the repeated process.
Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design        Climbing up the stairs, the stairwell with gray terrazzo walls and micro-cement handrails expresses the natural tranquility of the space. The winding staircase extends people's sight upwards, and the banyan branches follow the space. The gaps are interspersed upwards, and the curved surfaces and vertical lines contrast to each other in the space. This immersive space atmosphere greatly mobilizes the curiosity of the visitors, let them curious to take a closer look. In addition to the space performance, the designer emphasizing the aesthetics of vision more hopes to provoke the psychological emotions of the visitors.Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design

Bred

       The space on the second floor takes “Bred”as the main style. First of all, the reproduction of ecological environment plants to provide the basic conditions for the birth to life. Secondly, there are different interpretations of the origin of life. In ancient China, there was a saying that “the rotted grass turns into a cocoon, and the cocoon breaks with for a firefly”,which means that life originates from the “cocoon”of chaotic air”.Therefore, the designer created a “cocoon”installation art in the space to represent the birth process of life.
Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design        The bar area on the second floor uses frame like construction methods to process beams and columns into different structures . The different textures of the structure are interspersed with each other, and the space is reorganized in a separated state, so that the space has a unique aesthetic feeling. The three-dimensional space is extend, and the bamboo scenery outside the window is projected onto the white curtain through projection. This of expression of white space gives the space more poetic and artistic flavor. The natural light plus the warm texture makes people able to stay , and enjoy a cup of afternoon tea or coffee, relax your mood.Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design

生长

       The third floor mainly expresses the living space with ecological environment . Products obviously become the protagonist , and people are also important representatives of life . The living environment is more ecologically demanding and represents a growth state and process of life to a certain extent. However, urbanization seems to be compressing the ecological lifestyle and rhythm. The designers hope to give a kind of ”pastoral song”outside of urban life in the space, so that people have more opportunities to contact and appreciate nature, and make here as a place for inner peace.Vero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway DesignVero  Ttiles Headquarters Designed by Topway Design

项目信息

Project Name:Vero Ecological headquarters exhibition hall
Design Firm:Foshan Topway Design
Designer:Zhikewang&Xiaoshuili
Design team:Wenfengqu Yangzhuliu Yazhouzhang Shenghuazhou Jiaminchen
Decoration Design:Shiweiyang
Project Location:Foshan, Guangdong
Project Area:1500㎡
Completion Time:2021.04
Photographer:Ouyang Yun
Main material: VERIO Ecological(Eco) Brick/ Fanpin Wood veneer/ Colori Tassani Art Paint

  • I IN | The life Shibuya Previous

    I IN | The life Shibuya

  • SOM | Waldorf Astoria Building Next

    SOM | Waldorf Astoria Building

ARRCC | Rose Villa Latest

ARRCC | Rose Villa

Comments

Total Comments

Your score:

Published

(Optional)