YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号

YINJISPACE use media professional’s unique perspective,try to explore the essence of life behind the design works.

© logo 粤ICP备19077098号
MRDK&Studio MHA

Zendesk Montreal Office

After the acquisition of Montreal start-up ‘Smooch’, Zendesk sought to upgrade the offices for their new Canadian team. In early 2020, the design and planning of the 2,400sqm office were well underway when the global Covid pandemic came to forever change the way people work in offices. As workspaces around the world were shutting down and employees were working from home, Zendesk decided to cancel the build-out and reconsider their approach to work, and the role of the office in the years to come.

Reimagining a post-Covid office started with a companywide survey which made apparent that people found it easier to do focused work from home but that collaboration, interaction, sharing information and problem-solving were far better achieved in person. This triggered the search for a space half the size of the original office for the same headcount, with Zendesk tapping MRDK & Studio MHA for the job.

Collaboration and event space would be the emphasis of the new design. These spaces were created to offer flexibility for the future while being ideal spaces to work with colleagues remotely. Traditional desks were kept to a minimum and the concept of assigned workstations was replaced with bookable desks. A series of flexible spaces offering relaxed work environments at a residential scale, similar to those people had become accustomed to working at home, were provided throughout the office.

The flow of the space sends staff and visitors on a simple journey from public to private. Everyone enters through the reception, café, and event space. From there, it is through the large garden, which uses plants to create private spaces for both individual-focused work as well as collaborative meeting spaces. Moving past the garden, a series of meeting rooms create a buffer between the louder spaces at the entrance and the workstations beyond.

今日剩余免费下载次数:0

下载: 链接 提取码:

Collection 收藏 Download 下载