Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design       Xiamen is a city where people gather. About this city, Lu Xun once wrote, "Such mountains, such seas, trees and flowers are always so open and green..." On the lush southeast coast, Liang Shiqiu and Lin Yutang lived here. Yueheming in The Sea, located in the hinterland of Haicang Bay in Xiamen, overlooking Tianzhu Mountain Forest Park in the north, surrounded by the belt Park around Maluan Bay in the east, the city in the sea, phoenix, Luyu Island, and birds singing in the autumn light.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        In this city full of poetic flavour, stylist is in the eye of the mind pitching here everything inclusive, advocate the context of "poetic" east unique design expression, from interior design, landscape construction concept, will the every stone and sea breeze of our city, constructing spatial awareness, with exquisite brush in this era of blatant return to natural essence, make people's attachment.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Designers in the practice of "proportion, no aesthetics; life, no design" concept of at the same time, based on Chinese traditional culture, to contemporary humanistic international vision, thinking people, space, space interdependence of artistic language, on the basis of the traditional Oriental aesthetic into humanistic qualities, fit the present era, explore the Oriental philosophical enlightenment under the materials and light deductive habitable practice, with space to write poems.
       As a whole, the project adopts the design method of eliminating the asymmetry of centrality, and USES points, lines, colors, shapes, sounds and rhymes in local details to achieve the balance between inside and outside the space by integrating traditional elements.
       There is an ancient poem, "the twelve degrees of circle are beautiful, the middle circle is the Mid-Autumn Festival", by the wall of a shining round moon opens the space story, in the middle of the month with a view into the mountains, accompanied by the sound of the waves, looked up to see the clear and clear moon in the night sky, and family reunion here, to their own.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Around the moon door wall, and birds, looking for the sound of water, through the bamboo garden, moving different scenery. The entrance lobby with free flow garden layout, and outdoor garden inside and outside harmony, water around the court, winding path through the secluded. The designer takes inspiration from the Lingnan gardens and introduces the landscape gardens into them. Water and wood reflect each other, creating an elegant and tranquil indoor landscape artistic conception.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Metope is spread with the woodiness grille of simple element gentle and elegant large area, the space of straight and straight is like gorge craggy, white pine is a plant, branch is oblique set off brightness is metope, zhuo Liaoqing wave, tree shadow is whirling, although make by the person, wan Ruicheng, have quite "thin shadow is horizontal inclined water is shallow, dark sweet float month dusk" the lasting appeal is sent.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Under the pine branch, the designer infuses wenxin poetry here, there is a traditional wood structure pavilion by the water bank, the roof stretches flat, solemn and generous. The pavilion has no walls. Su Dongpo said in the Hanxu Pavilion, "Only this pavilion has nothing, and you can enjoy the panorama of heaven by sitting in it." Passersby and visitors stop here to enjoy the scenery, which is quite feasible.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Sand table model area, in the sea under the afterglow, sunset, moon, lights, curtains, gauze, light fog, combination of virtual and real, hazy and vivid, creating a slow life scene that makes people attached.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Louis Kahn once said, "Structure is the creator of light, and natural light is the only light that can make architecture into art."
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        With the help of light, the designer cut a linear lighting patio at the top of the building, which makes the light become part of the spatial order and brings appropriate natural light to the interior space. As time goes by, the light is projected from the structure, and the light and wall texture changes subtly, which is full of the sense of power and flowing texture.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        At the top of the building, the volume is interspersed, and the design technique of shading is applied to the lighting, and the twists and turns in the moving line are used to adjust the excessive light and shade, flickering light and shade. The geometric structure of the staircase is relaxing and powerful, and the blank space and the reflection of light and shadow make the combination of force and beauty concise.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        At the bottom of the ladder, there is an art installation of waterscape. In a space of one inch, there is a boat of smoke and water of ten thousand miles, and heaven and earth are rooms. The mountains and sea are thousands of weight, and the deep sea reef awakens the flawless whiteness of pearls, so we can play a clever symphony of mountains and sea together.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Shuiba negotiation area, the whole with rice white and warm palm spread, a pine branch from the patio oblique through and out, like the cliff independent pine, sunlight from the glass curtain wall into the room, between the pine branches leakage of sunlight, light mottled, sunset to evening, just wasted.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Children area USES sunken space to design, the bookcase with strewn at random on any account, one tall and short secret environment goes through a wall and enter, gout is vivid. The reading area is provided with a floating window from the perspective of children, which can be used for reading and rest. Four seasons circulation, the garden scenery should sometimes borrow, when the autumn gradually concentrated, cinnamon long fall, tianxiang ran.
Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design        Sky light cloud shadow, through the glass curtain wall, water and sky set each other off, a grass and a forest, overhanging eaves flow waterfall, here, the wind can be ling, cloud considerable, rain can listen to, snow can appreciate.Jianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ DesignJianfa•Haiyue Heming Sales Center Designed By Poetic Space X YHDQ Design

Project Name | C&D•Haiyue Heming Sales Center
Owner Unit | Xiamen C&D Co.,Ltd
Project Location | Xiamen, Fujian
Design Area | 780㎡
Interior Design | Poetic Space Design
Chief Designers | Yuanyang, Yan Yingqi, Ni Haiyang, Li Ping
Design Team | Lu Renghui, Huang Ba, Sun Xiaowei, Huang Fangzhi, Lin Shuyong 
Decoration Design | YHDQ Design
Special Acknowledgement | Wei Shenghong, Su Haixin, Zheng Yuanyuan, Liu Fang, Chen Yanmei
Project Article | Tang Chen
Photographer | Ding Chaopan, Lu Haha

  • HWCD | Xi 'an Nature Sales Center Previous

    HWCD | Xi 'an Nature Sales Center

  • Carnets Traverse | Villa Kuro Next

    Carnets Traverse | Villa Kuro

Studio Tate | Malvern Residence II Latest

Studio Tate | Malvern Residence II

Comments

Total Comments
oKWbk5BurHumYubSRlDhdm-awJO4
Released in:2020-12-25 13:24:36

Your score:

Published

(Optional)